Els primers passos de l'escriptor

2018-12-11

Escriure és un art que necessita imaginació, intuïció i talent, però també una bona tècnica. En aquest curs, a través de teoria però també de molta pràctica, desgranarem els principals recursos que tenim a l’abast per tal de posar fil a l’agulla a la nostra capacitat narrativa. Què volem dir? Com ho mostrem? Quin és el millor narrador per a cada història? Com podem arrodonir una idea? Aquestes i d’altres preguntes obtindran resposta en aquest taller de vuit sessions.
El taller es basarà en sessions teoriques que incorporaran tot un seguit d’exemples pràctics i d’exercicis per treballar a classe per tal de fomentar l’assoliment dels continguts i la participació dels alumnes. La voluntat, doncs, és que les classes siguin dinàmiques i bidireccionals. També s’encarregaran alguns exercicis a casa, de petita extensió, però claus per tal de poder assentar els coneixements explicats durant les sessions.
La professora, Anna Pascual Vall, és una de les veteranes de l’Obrador d’històries i reclamen el seu saber fer molts centres cívics. Ha publicat diverses col•laboracions en reculls de contes, l’última la podeu trobar forma part de “A l’ombra del Boccaccio. Catorze relats eròtics” i és a punt de publicar la seva primera novel•la.   
Es farà una sessió de 2 hores cada setmana de 18:30 a 20:30. El taller es desenvoluparà en 10 sessions. al llarg d'un trimestre. Inici del curs dimecres 6 de febrer.
El preu del taller és de 200€
Els grups seran de 6-8 persones aproximadament.

Inscripcions:
escriu-nos a obradordhistories@gmail.com

Saber més

Poesia, un recorregut iniciàtic

2018-08-28
La poesia: una necessitat, un caprici, una manera de viure?
Parlarem d’escriure poesia en la societat actual. Aprendrem a crear-la des de la nostra experiència. Treballarem el llenguatge poètic, la forma i el concepte.
La gaudirem com un joc de paraules utilitzant la rima, el ritme, la imatge. Buscarem les sinestèsies.
Ens servirem de les eines literàries: idea, punt de vista, lèxic, música, imitació, metàfora, concisió, precisió, etc.
La pròpia veu al servei del sentiment i l’emoció.
Jordi Roig i Pi és el professor que imparteix el curs. Escriu poesia des de que tenia 16 anys i té una llarga llista de publicacions, a més d’haver guanyat diversos premis
2001: Contraban de Silenci, Viena Edicions
2004: Intempèrie, Viena Edicions
2006: El melic de les teranyines, Editorial Malhivern
2008: Sota el perímetre del vent, March Editor
2010: Després del tacte, Perifèric Edicions
2015: Cada dilluns que es perd, Stonberg Editorial
2017: A punt, Voliana Edicions (amb Núria Pujolàs i Lali Ribera)
2018: Escopir al fang (Redempció), Viena Edicions

Es farà una sessió de 2 hores cada setmana de 18:30 a 20:30. El taller es desenvoluparà en 10 sessions. al llarg d'un trimestre. Inici del curs dimarts 15 de gener
El preu del taller és de 200€
Els grups seran de 6-8 persones aproximadament.

Inscripcions:
escriu-nos a obradordhistories@gmail.com

Com escriure literatura d'humor

2018-06-26
L'humor és també una forma de literatura? Es pot fer literatura d'humor sense ser graciós? Hi ha mecanismes i tècniques per fer un text literari més divertit? Es pot combinar profunditat i entreteniment? Quina relació hi ha entre el conte, com a gènere, i un acudit? Per què aquesta mania d'explicar els temaris d'un curs a base de preguntes? S'hauria de fer fora del país a tothom que digui "l'humor és una cosa molt seriosa"?
En aquest curs aprendrem recursos i tècniques per a escriure (bona) literatura d'humor.
Ramon Pardina, professor d'aquest taller, ha treballat de guionista de televisió a programes com Buenafuente, En el aire con Andreu Buenafuente, Polònia, Crackòvia, El Gran Dictat o El foraster. Ha publicat els llibres de relats La novel•la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010) i El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016). També ha coescrit el llibre Dietari d’El foraster (Ara Llibres 2014) i la col•lecció de còmics d’humor Me gusta amb El Terrat.

Quan: dimecres 16, 23 i 30 de gener i 6 de febrer
Horari: de 19 h a 21 h

Inscripcions:
escriu-nos a obradordhistories@gmail.com
Saber més

Capbussa't en l'escriptura!

2018-09-24
No t'ho miris més des de la riba. Ha arribat l'hora de fer el salt. Ha arribat el moment de capbussar-se en l'escriptura!
Digues el que t’agradaria fer i nosaltres et muntem el curs a mida.
Allà on et convingui més, en un bar, a la feina, en una biblioteca, a la nostra seu...
Escull entre la oferta que tenim i escriu-nos a obradordhistories@gmail.com
I t’informarem.
Si sou un grup de tres, tens l’entrada reservada en aquesta piscina de lletres.
Saber més