ANALEPSI  La realitat supera la ficció

Preu 225€ / trimestre

Un gran nombre d’assistents als tallers d’escriptura s’inscriuen per explicar alguna part de la seva vida. No ho diuen, hi ha una mena de pudor que els impedeix reconèixer que gran part de la història que estan escrivint és real. Es nota sobre tot quan s’aferren a alguna escena que a la majoria dels companys o al monitor els sembla exagerada, és un lloc comú les paraules “la realitat supera la ficció”

Aquest taller està pensat per a les persones que volen explicar els seus records, les seves vivències reals, de manera oberta. L’objectiu principal és arribar a un relat que sigui, al mateix temps, creïble i cert. O si més no, molt proper a la realitat i que qualsevol lector se’l pugui creure, fins hi tot els més escèptics. El taller s’estructurarà de manera que els assistents adquireixin unes nocions bàsiques dels principis de l’escriptura creativa al mateix temps que vagin desenvolupant la seva història.

Les passes a seguir seran:
Recordar
1. Triar el gra de la palla
2. A qui pot interessar, ofendre, agradar?
Els personatges
1. Bons i dolents
2. Reals o ficticis
El narrador
1. Primera persona
2. Omniscient
3. Tercera personaEscriure la història
1. Les paraules adients
2. L'estructura de la narració
3. To subjectiu o objectiu
Reescriptura (tantes vegades com faci falta)

 

Les sessions seran de 2 hores cada setmana. El taller es desenvoluparà en 10 sessions al llarg d'un trimestre. El preu  és de 225€ trimestrals. Els grups seran d'entre 6 i 8 persones.Inscripcions:
escriu-nos a obradordhistories@gmail.com