SCRIPTUM PER COMENÇAR A ESCRIURE

L'objectiu general d'aquests tallers és donar un cop de mà a les persones que tenen ganes de narrar històries a través del conte, la narració breu o la novel·la. Ens proposem donar eines al talent per posar-lo a treballar.

Primers passos de l'escriptura

Curs d'iniciació a la narrativa. En aquest taller treballarem a partir d'exercicis pràctics d'escriptura. Escriurem durant les sessions a partir de jocs proposats pel dinamitzador i es donaran consignes per continuar escrivint a casa.

Informació detallada

La caixa d'eines de l'escriptura

Abans de posar-nos a escriure una novel·la, hem de tenir clar què volem dir, cap a on volem anar, quins personatges escollim, com fem evolucionar la història... Tot un repte! Però no ens hem d’espantar, perquè comptem amb tot un seguit de passos que ens ajudaran a fer el camí més planer.

Informació detallada

Narrativa de viatges

Hi ha llocs que deixen empremta: t'agradaria aprendre a narrar un viatge?

Informació detallada

Il·lustrador busca paraules

Aquest taller d’escriptura infantil està pensat per a il·lustradors que vulguin posar paraules a les seves imatges.

Informació detallada

Escriptura creativa per a psicòlegs

En aquest taller s’aplicaran les tècniques de l’escriptura creativa aplicades al procés de treball psicoterapèutic.

Informació detallada

El microrelat, un gegant diminut

Escrits a borbollons, son contes hiperbreus, poemes, aforismes i diàlegs cada vegada més subtils, més elegants, més diminuts... més explosius. Cauen sobre el lector com bombes i esclaten. Són efectius cent per cent: demostrat.

Informació detallada

Taller d'escriptura per a joves

Informació detallada

Llegim entre línies: aprenem dels grans mestres

Analitzem obres mestres de la literatura per aprofundir en les tècniques narratives.

Informació detallada

Vet aquí un conte infantil

Taller d'iniciació a l'escriptura d'obres infantils.

Informació detallada

Escriu el Guió que tens al cap

Una aproximació a les eines bàssiques per aconseguir escriure guions, consistents, dinàmics i interesants. Quatre session de dues hores els dimecres del mes d'octubre

Informació detallada

Obrador d'estiu per a joves escriptors

Aquestes vacances, proposem als joves d'emtre 12 i 16 anys que es llancin a escriure. Durant una setmana farem activitats relacionades amb l'escriptura i la literatura.

Informació detallada

L’art d'escriure un conte breu

Què ha de tenir un conte per ser un conte?

Informació detallada

Com escriure literatura d'humor

Quins són els recursos i les tècniques per escriure (bona) literatura d'humor? Els posem en pràctica?

Informació detallada

Escriptures autobiogràfiques

Recorda, reviu, rescata bocins de vida i escriu-los, convertieix-los en matèria literària.

Informació detallada

Claus del gènere negre i criminal

Taller d'introducció a la novel·la negra.

Informació detallada

Com escriure literatura d'humor

Taller intensiu de literatura humorística.

Informació detallada

INGENIUM PER DESPERTAR LES IDEES

Aquest tallers estan pensats per a les persones que creuen que no tenen imaginació. Una manera divertida de veure o imaginar que hi ha darrera una imatge o de crear personatges. 
D’on treus les idees? És una pregunta freqüent que es fa als escriptors. Les respostes poden ser diferents per a cada autor, però el que és cert és que la imaginació, com moltes de les aptituds del cervell, es pot desenvolupar si es treballa.

Escriure una pintura (8h)

De la mateixa manera que es considera que cada lector entén coses diferents en llegir un mateix llibre, cada pintura ens mostra diferents coses a cada observador.

Informació detallada

Del personatge a la història

Els objectius del taller són: divertir-se, aprendre a construir personatges el més humans possibles, aprofundir en la naturalesa humana, i exercitar l'empatia, el treball en equip, la capacitat de comunicació (oral i escrita), la creativitat i l'expressió.

Informació detallada

ANALEPSI  PER CONSERVAR ELS RECORDS

Analepsi és la paraula amb la que s’anomenen, en el mon de l’escriptura literària, els salts enrere dins del fil temporal d’una història.

Es parla molt de ma memòria històrica, de la importància de recordar els fets passat com a part de la memòria popular. L’objectiu d’aquests tallers és salvaguardar les històries d’aquelles persones grans que tenen alguna cosa per explicar, fent-ho de manera que despertin l'interès de qualsevol lector o espectador.

La realitat supera la ficció

Un gran nombre d’assistents als tallers d’escriptura s’inscriuen per explicar alguna part de la seva vida. No ho diuen, hi ha una mena de pudor que els impedeix reconèixer que gran part de la història que estan escrivint és real. Es nota sobre tot quan s’aferren a alguna escena que a la majoria dels companys o al monitor els sembla exagerada, és un lloc comú les paraules “la realitat supera la ficció”

Informació detallada

Les històries del meu avi

Taller de guió i realització de petits documentals familiars. En preparació.

Informació detallada

DOLEO ESCRIPTUM PER SUPERAR EL DOLOR

Un dels consells que sempre donen els terapeutes és posar per escrit les situacions dramàtiques que han viscut els pacients i per les quals estan en tractament.
Poques persones es decideixen a fer-ho, i les que ho fan no ho ensenyen més que al seu terapeuta o alguna persona del seu cercle més íntim.
Aquest taller està pensat per els que han tingut una experiència traumàtica i que creuen que son incapaços de posar paraules a les seves pors, el seu dolor i la seva angoixa.
Fins hi tot s’intentarà anar més enllà, es treballaran els escrits fins que deixin de ser una cosa tan íntima que no es gosa ensenyar a ningú, fins que, en llegir-ho, sembli que es tracta de fets d’una història que li pot passar a tothom.
Un cop despullat de la seva intimitat, tot es transforma en un relat, que en  sortir a la llum deixa de fer mal i pot ajudar als altres.

Explica, allibera’t, reconforta’t: escriu!

Tenir una malaltia que s’associa amb la mort desequilibra l’estat mental de les persones i tot sovint, a més del patiment de la pròpia malaltia, de la por a un final dolorós i el patiment que això comportarà als familiars, es produeix un silenci que no fa més que agreujar la situació.

Informació detallada

Poder dir adéu

Escriure ens pot ajudar a posar ordre, donar distància i acceptar una pèrdua que ens marcarà tota la vida.

Informació detallada

RHETORICA PER EXPRESSAR-SE AMB LA VEU

En aquest apartat hi trobareu els tallers destinats a millorar l'expressió oral, ja sigui en el dia a dia com en el moment de parlar en públic.

La veu com a eina d’expressió

La véu és el instrument de comunicació que fem servir per expressar sentiments, emocions i pensaments. És l’eina de treball de molts professionals, cantants, mestres, oradors, periodistes, actors. Els escriptors també necessiten habilitats per poder llegir en públic els seus textos.

Informació detallada

Com explicar contes

L'objectiu general del taller és aprendre a explicar un conte amb gràcia i a gaudir-ne. Treballarem a partir de la pràctica: explicarem contes. Parlarem del que fem bé i el que portem pitjor i cercarem les eines que ens ajudin a millorar. Espiarem els narradors professionals que més ens agradin per aprendre'n el que poguem (del que fan bé i del que porten pitjor).

Informació detallada

Micropresentacions

T'enrotlles i no dius res? Tens la sensació que parles molt i no dius el que realment vols dir? Vine al taller de Micropresentacions orals de 3 minuts i aprendràs a sintetitzar la informació i a dir el més important, amb creativitat i dalt de l'escenari. Parlant en públic també és essencial "LESS IS MORE”.

Informació detallada

Expressa't en públic sense por

Et fa vergonya pujar a l’escenari per presentar un treball o per donar la teva opinió davant dels altres? Vine al taller d'estiu “Expressa’t en públic sense por” per perdre la por i guanyar seguretat quan presentis un treball, un projecte o et presentis a tu mateix. A través de jocs i exercicis d’improvisació treballarem la posada en escena de les presentacions en públic perquè t’ho passis bé mentre parles i aconsegueixis transmetre allò que tu vols.

Informació detallada

IMAGO PER COMPRENDRE I ESCRIURE CINEMA

Quan un visita el lloc on s'està rodant una pel·lícula, és possible veure escampades, per aquí i per allà, unes fulles de paper escrites, que són consultades per tots els membres de l'equip, tècnics i actors. Totes les històries que veiem a les pantalles tenen el mateix orígen, una fulla de paper escrita que anomenem guió. Que com els capells dels cucs de seda, fan possible el miracle de transmutar el text en imatges.

DE ZERO A CURT Taller d'elaboració de curtmetratges

Informació detallada