SCRIPTUM Com escriure literatura d'humor

Preu 110 euros
En aquest curs, tractarem l'humor absurd, la relació entre els vinyetistes i la literatura, l'humor com a eina de reivindicació i el que, segons John Cleese, era la forma més baixa de fer humor però no per això menys efectiva si es fa servir amb precaució: els jocs de paraules.

Amb eines i exercicis pràctics i a partir de textos (i dibuixos) de Pere Calders, Caitlin Moran, el Perich, Flavita Banana, Mrzek, Dario Fo, Roland Topor o Daniïl Kharms, entre d'altres.

Ramon Pardina ha estat guionista d'humor a programas com Polònia, Buenafuente o Late Motiv i ha publicat diversos llibres de relats i la novel·la gràfica "La furgo", traduïda a diversos idiomes.
Mes de juny.

Escriure literatura d'humor  Mensual (8 hores) o Trimestral (20 hores)
Dies: dimecres en versió presencial i/o virtual
Hora: de 18 a 20:30 h
Preu: 110 € el mensual i 220 € el trimestral (5% de descompte amb el carnet de Biblioteques de Barcelona)
Escriu-nos a: obradordhistories@gmail.com
L'humor és també una forma de literatura? Es pot fer literatura d'humor sense ser graciós? Hi ha mecanismes i tècniques per fer un text literari més divertit? Es pot combinar profunditat i entreteniment? Quina relació hi ha entre el conte, com a gènere, i un acudit? Per què aquesta mania d'explicar els temaris d'un curs a base de preguntes? S'hauria de fer fora del país a tothom que digui "l'humor és una cosa molt seriosa"?

En aquest curs aprendrem recursos i tècniques per a escriure (bona) literatura d'humor (voluntària) de la mà de mestres com Woody Allen, David Sedaris, Quim Monzó, P.G. Wodehouse, Tom Sharpe, Pere Calders o Julio Cortázar. (No ells exactament, els seus llibres. Portar-los sortia molt car. Sobretot, els que eren morts.)

Ramon Pardina, professor d'aquest taller, ha treballat de guionista de televisió a programes com Buenafuente, En el aire con Andreu Buenafuente, Polònia, Crackòvia, El Gran Dictat o El foraster. Ha publicat els llibres de relats La novel•la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera de narrativa breu 2005), El jugador de futbolí que volia córrer la banda (Premi Joan Santamaria de narració 2007), L’home més feliç del món (Premi Recvll de narració Joaquim Ruyra 2010) i El club dels homes amb bigoti (El petit editor, 2016). També ha coescrit el llibre Dietari d’El foraster (Ara Llibres 2014) i la col•lecció de còmics d’humor Me gusta amb El Terrat.

Es farà una sessió de 2 hores cada setmana. El taller es desenvoluparà en 4 sessions al llarg d'un mes.
El preu del taller és de 110 euros 
Els grups seran de 6-8 persones aproximadament.

Inici: d'octubre
Dia: dimecres
Horari: de 18:30 h a 21 h


Inscripcions:
escriu-nos a obradordhistories@gmail.com o vine a c/ Calàbria, 199 - local 2 o truca al 931620467