QUÈ ÉS EL FIL D'ESTENDRE DE L'OBRADOR D'HISTÒRIES?

Aquí anem penjant textos de la gent de l'Obrador. Volem airejar les nostres, les vostres històries i deixar-les sotmeses al vents de la lectura i l'opinió. Perquè, secretament (no ho digueu a ningú), tots escrivim per a que ens llegeixin. (Sempre és voluntari, és clar)

Jornada de portes obertes - Coneix l'Obrador d'històries

Autor: Carme Ripoll
2016-09-22
Escrius? Vols escriure? T'agrada el cine? El teatre? Llegir?
Dissabte, 1 d'octubre, t'esperem a la Jornada de portes obertes de l'Obrador d'històries.
Podràs informar-te i fer un tast de les activitats i els tallers que oferim.
Seguir llegint

Guanya una plaça a un taller mensual i entrades a les activitats

2016-07-04
A quin llibre, film, obra de teatre o conte fan referència les imatges de la portada de l'agenda d'activitats?

Escriu a obradordhistories@gmail.com i digues els títols.
Entre els qui endevineu vuit títols, sortejarem una plaça a un taller mensual; i entre els qui n’encerteu un mínim de quatre, cinc entrades per a un monogràfic o Vermut amb tapa literària.


Seguir llegint

MISSIÓ PRODITOR

Autor: Carme Ripoll
2016-05-05
SÍRIUS 
Jeroni Marín Surroca
Editorial Gregal
197 pàgines (7 capítols)
Data de publicació: juliol, 2015


Jeroni Marín Surroca, nascut a Ripoll el 1973 és llicenciat i màster en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de dos llibres sobre història social i història industrial, un dels quals fou guardonada amb el premi Bonaplata 2006. És una persona completament lligada a la cultura on ha desenvolupat diverses tasques.

L’octubre de 2014 va publicar la seva primera novel·la, “El Maltès”, un thriller ambientat en terres toscanes. Encara no, un any més tard, surt publicada “Sirius”.
Seguir llegint

Baralla trencada

Autor: Carme Ripoll
2016-04-10
LA PUTA D’OROS
Elena Torres Girbau
Editorial Gregal 
451 pàgines
Data de publicació: 17/11/2015


Elena Torres Girbau, va néixer a Barcelona el 1958. Mestre de formació, ha estudiat història medieval a la Universitat de Barcelona. És una lectora impenitent amb una especial tirada pel que es considera gènere negre. Estem parlant d’una escriptora novella, “La Puta d’oros” és la seva òpera prima.

L’Elena, a través del pròleg, ens situa al mes de febrer del 1976 i ens descriu una pallissa a una noia a qui els agressors deixen per morta. Els testimonis de l’escena mostren la por que encara constrenyia la llibertat d’opinió de la població en aquells darrers temps de la dictadura.
Seguir llegint

Riure per a no plorar

Autor: Carme Ripoll
2016-04-04
MALPARITS!
Genís Sinca i Algué
Columna Edicions


De formació periodística, Genís Sinca i Algué, manresà de quaranta cinc any i autor de la novel·la “Malparits!”, es va llicenciar a la UAB en Ciències de la informació. Exerceix la seva professió portant la vida dura del freelance, (manera d’anomenar en els mitjans l’autònom) art que, es digui com es digui, és sempre difícil i penós de conrear.
No li han caigut mai els anells per guanyar-se la vida, tant fent de model publicitari (cal fer esment que el pollastre de la portada del seu llibre és ell en persona), de venedor d’apartaments turístics, de professor d’idiomes o d’altres feines més o menys ben pagades, guionista, màrqueting, etc. També ha fet diverses estades a l’estranger, aspecte que personalment trobo essencial per a qualsevol escriptor. Tot plegat li ha aportat experiències que sens dubte en un moment o altre es manifesten i continuaran apareixen  en els seus textos.
Seguir llegint

Dones universals però anònimes

Autor: Carme Ripoll
2016-03-24
TRES GUINEUS
Susagna Aluja i Font
Accèssit al 26è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa – 2014
Pagès editors


És molt difícil comentar una obra que, malgrat no ser teva, la sents tan propera com si en fossis la padrina. He participat en el creixement i desenvolupament d’aquesta història com a companya del grup d’escriptura on es va gestar. Han passat uns quants anys i la retrobo ara com a novel·la breu que ha estat guardonada amb l’accèssit al 26è Premi literari Ciutat de Mollerussa i que ha publicat Pagès editors.
Seguir llegint

III Premi Literari de Narrativa Breu HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L’EIXAMPLE - 2015

Autor: L’OBRADOR D’HISTÒRIES Associació de difusió cultural sense ànim de lucre i L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS DE L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE de Barcelona
2015-07-01
Tercera edició del Premi Literari de Narrativa Breu:
HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE


BASES

1. El tema central serà l’Esquerra de l’Eixample, tant pel que fa a la localització de la història com pel seu desenvolupament. Els fets, que podran ser reals o imaginaris, han de fer referència a la vida del barri, present o passada.

2. Les narracions podran ser escrites en català o castellà.

3. Podran participar-hi totes les persones que ho desitgin a partir de 15 anys.

4. Tots els originals hauran de ser inèdits.

5. L’extensió dels treballs és de 7500 a 15.000 caràcters amb espais.

6. Els textos, en format Word a doble espai lletra Arial cos 12, s’hauran de presentar, exclusivament, per correu electrònic a obradordhistories@gmail.com.

7.  Els treballs hauran d’anar signats amb el nom de l’autor o amb pseudònim, si l’autor així ho desitja, i hauran d’incloure el títol del treball, nom i cognoms reals de l’autor i la seva edat, adreça postal i telèfons de contacte. Pel que fa als menors d’edat, caldrà autorització legal dels pares o tutors per participar.

8.  El període d’admissió d’originals finalitzarà el divendres dia 15 de setembre de 2015, a les 12 de la nit.

9.  El jurat està format pel professorat, l’equip de gestió de l’Obrador d’Històries i pel representant de l’Associació de veïnes i veïns de l’Esquerra de l’Eixample.

10. El jurat declararà tres relats finalistes entre els quals escollirà un relat guanyador per cada categoria: Joves i Adults. Els finalistes obtindran com a premi una inscripció gratuïta en el Grup de lectura de l’Obrador d’Històries, i el llibre corresponent. Les matrícules només seran vàlides pel mes d’Octubre 2015.

11. El textos guanyadors seran publicats a la revista que edita l’Associació de veïnes i veïns de l’Esquerra de l’Eixample i tindran una matrícula gratuïta a un taller d’un dia vàlid pel curs 2015-2016

12. S’aixecarà acta de les decisions finals del jurat. Les deliberacions seran reservades.

13. El veredicte del jurat es farà públic durant els actes de celebració de la festa major. El lloc d’entrega dels guardons es publicarà al programa de les festes.

14. Tots els arxius dels textos rebuts es guardaran en format digital i quedaran a la disposició de l’Associació de veïnes i veïns de l’Esquerra de l’Eixample, que guardarà els drets de la seva publicació si ho considera oportú.

15. Presentar-se al concurs implica l’acceptació de totes les bases.
Seguir llegint

Tornen les estonetes de contes a l’Obrador d’històries!

Autor: Obrador d'històries
2014-05-12
CADA PRIMER DISSABTE DE MES, L'OBRADOR D'HISTÒRIES ORGANITZA UN VIATGE AL MÓN DE LA FANTASIA
DE LA MÁ DE LA BETI ALEMANY
La primera sessió d'aquest curs serà el 11 d'octubre de 2014 a les 11:30 del matí

Seguir llegint

Cayo Zapotillo

Autor: Carme Ripoll
2013-09-03
Feia dos anys i mig que vivíem a Guatemala quan es va organitzar l’excursió a Belize.
Belize havia estat una colònia anglesa des del 1862 fins al 1981, any en què l’ONU la va reconèixer com a país independent; Guatemala no va acceptar aquesta resolució fins al 1992. Quan nosaltres hi vam anar, no feia ni dos anys que aquest raconet de món gaudia d’independència i encara no havia estat reconegut pels guatemalencs.
Seguir llegint

I Premi de Narrativa Breu "HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L'EIXAMPLE"

Autor: L'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample i L'Obrador d'Històries
2013-06-27
L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS DE L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE i L’OBRADOR D’HISTÒRIES
convoquen:
I Premi Literari de Narrativa Breu: "HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L’EIXAMPLE"
Seguir llegint

UN BALCÓ DEL RAVAL

Autor: Carme Ripoll Martinez
2011-01-01
—Mme. Capdevila, vous êtes de Barcelone. N’est ce pas? La inesperada pregunta la va sorprendre mentre es preparava un cafè. Amb la tassa a la mà i fent capcinejades assertives, es va dirigir cap el taulell on havia col·locat el munt d’historials dels alumnes. El curs estava a punt de començar. Volia saber qui eren abans d’enfrontar-s’hi. Mlle. Thibeau la va seguir per seure al seu costat. Ignorant els informes que la seva companya fullejava, va iniciar, entusiasmada, un monòleg en motiu de l’estada a Barcelona. No eren amigues íntimes, es tractaven de vostè i pel cognom. Es queien bé i compartien nombrosos moments perduts a la sala de professors. Congeniaven en les seves maneres d’ensenyar la llengua, una el francès i l’altra l’espanyol, intercanviaven idees i mètodes. La Mercè l’escoltava d’una orella distreta. Des de les olimpíades, estava acostumada a escoltar afalacs de la capital catalana, com si en fos la propietària. Ella els deia que ho desconeixia. —Il y a longtemps que je l’ai quittée! Ningú no li demanava com era que havia emigrat d’aquella ciutat que fascinava tothom, no els interessava la seva història. Ella tampoc no els l’hauria explicat. Una fotografia, artísticament feta, d’un balcó buit on destacaven uns geranis vermells, a tocar d’una canonada esquerdada, sobre la qual brostaven matolls als encaixos, es va interposar, de sobte, entre els seus ulls i el document que estava llegint. El pensament li va volar.
Seguir llegint